Szőc község honlapja

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Szőc község honlapján!

Megtisztelő, hogy felkeresték honlapunkat és érdeklődnek községünk iránt.
Veszprém megyében az ajkai kistérségben található Szőc. Északkeletről Halimba, nyugati irányból Nyirád, míg délkeletről Taliándörögd határolja.
Legfőbb adottságunk a gyönyörű természeti környezet, amiért igazán érdemes személyesen is felkeresni községünket. Különlegesen gazdag madár és növényvilág (pl: pusztai árvalányhaj, gyurgyalag, vörös vércsék), és egyedülállóan szép természeti értékek (szőci nummuliteszes mészkő) várják az ide látogatókat.
Településünk pihenőhelye a Kútvölgy, ahol természetes, jó vízben gazdag forrás várja a látogatókat, de szalonnasütésre, bográcsozásra, rendezvények megtartására is lehetőséget kínál. A Szőci Hegybarátok Köre Közhasznú Egyesület szervezésében minden évben megrendezésre kerül a Szőci Bornap, melynek keretében a részvevők végiglátogatják a helyi pincéket és megkóstolhatják a finom borokat, jó falatok kíséretében.
Községünk környéke is híres kiránduló helyekben. Szőc irányából erdészeti úton közelíthető meg a dabospusztai templomrom, majd egy kicsit távolabb a Hertelendy kastély romjai találhatók.

Remélem, minél hamarabb ellátogatnak hozzánk és vendégeink között üdvözölhetjük Önöket!

Szívélyes üdvözlettel:

Németh Balázs
polgármester