Semplice eleganza
Írta: Kozma Zsuzsanna Módosítás: (2012 február 08) Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

TÉRSÉGI NAP 2011.

 

Társulásunk Horgász-, és főzőversennyel egybekötött térségi napot tartott a 2011.09.24-én a Széki-tónál. A rendezvényen a 16 tagönkormányzat mellett a Megyei Önkormányzat és a Somló-Marcalmente-Bakonyalja Leader egyesület vett részt, horgászott és  finomabbnál finomabb ételeket főzött.

A kellemes időtöltés mellett a rendezvény fő célja a települések összetartásának erősítése volt. A már amúgy is szilárd lábakon álló térségi összetartás itt is megmutatkozott. 

 

A főzőversenyre készített ételeket Ékes József, országgyűlési képviselő, a térségi nap fővédnöke, Kocsy Miklós főszakács és Matting Norbert zsűrizte. Az első helyezett Nagyalásony lett. A második helyezett Kisberzseny egy remekül elkészített paprikás krumplival került a dobogóra, míg a harmadik helyre Somlószőlős került a megmérettetésen.  A versenynek két külön díjazottja is volt: Tüskevár és Apácatorna, aki a legszebb tálalásért kapta az elismerést.  De volt a nevezettek között babos, csülkös, gombás pacal; vargányás hús, és céklával elkészített finomság is.

 

A horgász versenyt elsöprő fölénnyel, több, mint 20 kg hal fogásával a dabronyiak nyerték.A második helyezett  Egeralja lett. Ők több, mint 8 kg halat fogtak, a harmadik pedig Tüskevár volt a szintén szép mennyiségű (7,6 kg) fogásával. Különdíjat a Veszprém Megyei Önkormányzat csapata kapott.Mindkét verseny esetében az első három helyezett pénzbeli díjat is kapott, mely összeget települése következő rendezvényének megrendezéséhez használhat fel. Emellett minden résztvevő, egy-egy üveg, kifejezetten erre az alkalomra készült címkével ellátott somlói bort kapott emlékül.

 

 

A vidám hangulatú rendezvényen Beck András énekes rövid koncertjén többen táncra perdültek és énekelték az ismert dalokat. Ezután következett az eredményhirdetés, s közben az Ajka Kristály túrán részt vevő veterán autósok és szelíd motorosok is megérkeztek, így a jelenlévők főleg a 30-40-50-es évekből való járművekből álló rögtönzött kiállítást láthattak. A régi filmeket idéző járgányok mellett második világháborús és oldalkocsis motorokat is szemügyre vehettek az érdeklődők. A díjkiosztás után a motor és az autó csodák útnak indultak a túra következő állomása felé.


A versenyek nyerteseinek ezúton is gratulálunk! Jövőre újra mindenkit szeretettel várunk a térségi napi rendezvényre!