Semplice eleganza
Írta: Kozma Zsuzsanna Módosítás: (2012 szeptember 25) Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

 

Térségi Szakmai Kirándulás 

 

Ebben az évben szeptember 6-7-én került sor a Somló-környéki TKT által szervezett Térségi Szakmai Kirándulásra, melyen a kistérség polgármesterei, jegyzői és a munkaszervezet tagjai vettek részt.

 

Az első napon a szlovéniai Lendvában működő Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézetbe látogattunk el, ahol Kepe Lili az intézet igazgatója mutatta be annak működését és a szlovéniai magyarság helyzetét, kulturális lehetőségeit. Ezt követően a lendvai magyarok egyik büszkeségét a Makovecz Imre által tervezett színházat tekintettük meg.  Rövid városnézés után továbbindultunk -Muraszombaton keresztül - a festői Jeruzalem borvidékre, ahol a Malek pincészetben finomabbnál finomabb borokból és borkorcsolyából álló kóstoló várt minket.

 

 

A kirándulás második napján az Őrségben jártunk. Az apátistvánfalvai Határőr Emlékmúzeum megtekintése után az Őriszentpéter székhelyű Őrségi Többcélú Kistérségi Társulás képviseletében Szabó Perpétua a munkaszervezet vezetője mutatta be nekünk a térséget, a társulás működését. Rövid városnézés után továbbindultunk Magyarszombatfára, ahol a  Fazekas házat és az Őrségi Vadászati Kiállítást tekintettük meg. A következő állomás Szalafő volt, ahol pityerszeri skanzen megtekintése után a Batha portára látogattunk el. A családi gazdaságban a különféle olajok kóstolása mellett a tökmagolaj készítésében is részt vehettünk.

A kirándulásunk méltó zárása volt a sümegi Várcsárdában elköltött hangulatos vacsora.

 

 

További képek hamarosan!